Без вихідних, з 08:00 до 20:00

Клініка Доброго Стоматолога, канал YouTube

План ортодонтичного лікування зубів

Ортодонтія сьогодні – це ефективне виправлення неправильного прикусу у пацієнта. Порушення розташування зубного ряду це не лише естетична проблема, але й функціональна, тому вимагає спеціалізованого лікування. Ортодонтичне лікування має свої особливості, терміни та чіткі етапи, від яких залежить результат.

План ортодонтичного лікування зубів

ЕТАПИ ОРТОДОНТИЧНОГО ЛІКУВАННЯ

Ортодонтичне лікування складається з таких етапів:

  1. Консультація та діагностика. Сюди входить огляд лікаря-стоматолога, оцінка стану ротової порожнини, встановлення діагнозу та призначення додаткових методів обстеження. Залежно від вашої клінічної ситуації, спеціаліст порадить найкращі варіанти лікування. Коли метод обрано, потрібно зробити оглядовий знімок щелеп (ортопантомограму) та зліпки. У Клініці Доброго Стоматолога використовуються сучасні технології і за допомогою комп’ютерного моделювання можна отримати 3D-модель щелеп зараз і майбутнього зубного ряду.
  2. Підготовка до виправлення прикусу. На даному етапі відбувається підготовка ротової порожнини до встановлення обраних ортодонтичних конструкцій. Стоматолог замінює старі пломби, лікує карієс, пульпіт, пародонтит та інші запальні елементи. При потребі видаляються зуби мудрості – для того, аби збільшити місце для інших зубів.
  3. Основний етап – встановлення обраних ортодонтичних конструкцій. Це найбільш тривалий і важливий етап. Тут, за допомогою знімних (зубні пластини, капи) або незнімних (брекети різних видів, елайнери) механізмів відбувається виправлення прикусу. Протягом періоду лікування ортодонт регулює та коригує дані конструкції. Важливо відвідувати стоматолога у встановлений термін та дотримуватись усіх його рекомендацій зі способу життя та догляду за зубами. Тоді лікування не ускладниться та буде ефективним.
  4. Ретенційний етап. Це час закріплення результату після основного етапу. Після зняття ортодонтичних конструкцій важливо зафіксувати зуби у встановленому положенні та запобігти їх викривленню. Використовують також знімні та незнімні апарати, які носять протягом певного періоду часу, залежно від рекомендацій лікаря-ортодонта.

ТЕРМІНИ ОРТОДОНТИЧНОГО ЛІКУВАННЯ

Ортодонтичне лікування зазвичай тривале. Проте, термін залежить від деяких факторів:

План ортодонтичного лікування зубів
  • Обраного методу корекції прикусу.
  • Клінічної ситуації (ступінь, тип дефекту зубного ряду і т.д).
  • Віку пацієнта.
  • Якості роботи стоматолога.
  • Дотримання пацієнтом рекомендацій лікаря.

Зазвичай виправлення прикусу займає декілька років.

ЧОМУ ВАРТО ОБРАТИ КЛІНІКУ ДОБРОГО СТОМАТОЛОГА ДЛЯ ОРТОДОНТИЧНОГО ЛІКУВАННЯ ЗУБІВ?

Для ефективного лікування потрібно правильно та професійно скласти план ортодонтичного лікування. Крім того, виконання кожної деталі важливе.

Коли ви обираєте перевірену стоматологію – це гарантує вам результат та комфорт під час усього тривалого шляху виправлення прикусу.

Клініка Доброго Стоматолога багато років ощасливлює своїх пацієнтів, коли вони дивляться у дзеркало на свою нову посмішку. З нами, лікування комфортне, безпечне та ефективне!

Створюємо усмішку мрії

Коли людина усміхається? Коли здорова та щаслива. Тому ми, Клініка Доброго Стоматолога, готові працювати задля Вашої усмішки завждиl

  1. Онлайн-запис
  2. Наші лікарі
Сяюча усмішка тільки з нами